skip to Main Content
Keldervocht Komt Meestal Uit Een Van De 3 Bronnen

Keldervocht komt meestal uit een van de 3 bronnen

Regen of grondwater

Simpel gezegd, dit is buitenwater dat zijn weg naar binnen vindt. Zo weinig als 1 inch regen kan 1.250 gallons water naar beneden brengen op een 2.000 m² thuis

Vochtbronnen binnenshuis

Soms is het water in onze kelders ontstaan ​​of daar ontstaan. Dergelijke bronnen kunnen drogers, douches, koken, luchtbevochtigers en zelfs het vocht van nieuw gebouwd beton zijn.

Ventilatie met vochtige buitenlucht

Bij warmer weer openen we vaak onze kelderramen om de ruimte te ventileren. Als we echter vochtige buitenlucht in onze koele kelders laten, kan deze condenseren op de muren en vloeren.

6 Veel voorkomende oorzaken van keldervocht

1. Een inwendig waterlek

Dit lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar je moet altijd eerst op inwendige lekken controleren wanneer je de oorzaak van vocht in je kelder probeert te achterhalen. Een waterlek kan op verschillende plaatsen komen: een douche, een wastafel, een toilet, een wasmachine, een vaatwasser, een slechte pijp, om er maar een paar te noemen.
Hoe het te verhelpen: een inwendig lek is meestal een van de gemakkelijkste problemen om op te lossen.

2. Ondoeltreffende beoordeling

Regen of grondwater komt vaak in kelders vanwege slechte sortering. De grond rond uw fundering moet van het huis af lopen, niet er naartoe. Als u in de verkeerde richting aftapt, zal water zich ophopen tegen uw fundering en uiteindelijk zijn weg vinden naar binnen.

Hoe dit te verhelpen: bouw het vuil rond je fundering op en creëer een helling die van het huis af richt.

3. Ontbrekende of defecte dakgoten en regenpijpen

Het doel van dakgoten en regenpijpen is om regenwater weg te leiden van de fundering van uw huis. Als die goten en regenpijpen ontbreken of niet goed werken, wordt regenwater vaak naar uw fundering geleid. Terwijl water naar uw huis stroomt, kan het zich ophopen in de grond eromheen.

Hoe dit te verhelpen: er moet minimaal 1 downspout worden geplaatst voor elke dakrand van 50 ft. Verlengers moeten op alle regenpijpen worden geplaatst, waarbij water ten minste 4 voet van de fundering wordt verspreid. Bestaande goten moeten regelmatig worden schoongemaakt om te zorgen dat ze goed werken.

4. Scheuren in uw fundering

Het kan de muren laten bewegen en op hun beurt worden scheuren gevormd. Water kan ook barsten in de fundering veroorzaken als gevolg van slechte afvoer in de bodem

.
Hoe het te verhelpen: Afhankelijk van de oorzaak van de scheuren, zullen uw oplossingen variëren.

kelderramen

5. Slechte (of ontbrekende) afvoertegel en putput

Veel huizen hebben geen ondergronds afwateringssysteem. Kelders in oudere huizen waren vaak niet bedoeld als bewoonbare ruimtes, dus een drainagesysteem onder de vloer was niet nodig.

Hoe het te verhelpen: Helaas zijn problemen met uw drainagesysteem onder de grond, of het toevoegen van een waar er geen was, een veel serieuzer project dan sommige van de bovengenoemde oplossingen. Het gaat om het opgraven van uw vloer en het toevoegen van een afvoersysteem, wat leidt tot een pomp die vocht zal verdrijven

6. Condensatie

Condensatie in de kelder treedt op wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met uw koele kelderwanden en vloer. Terwijl de muren de warme lucht afkoelen, ontstaat er vocht, net als condens op een koud biertje op een warme zomerdag

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top