skip to Main Content
De Top 3 Methoden Voor Het Waterdicht Maken Van Kelders

De top 3 methoden voor het waterdicht maken van kelders

Nu we een beter begrip hebben van wat keldervocht veroorzaakt, laten we het hebben over wat we kunnen doen om dit te voorkomen.

Er zijn 3 methoden voor het waterdicht maken van kelders:

1. Interieur

Dit zijn stappen die kunnen worden genomen om water uit je kelder van binnenuit te houden. Deze methoden worden vaak gebruikt nadat een bestaand probleem is geïdentificeerd. Dit kan afdichtmiddelen en coatings omvatten, evenals methoden om condensatie te voorkomen.

2. Exterieur

Zoals je zou verwachten, zijn dit methoden die buiten je huis plaatsvinden. Het doel met deze methoden is om te voorkomen dat water ooit zijn weg naar binnen vindt. Dit kan externe afvoersystemen omvatten en de buitenmuren coaten met een waterdichte barrière.

3. Afvoer

Afvoerproblemen zijn een van de meest voorkomende oorzaken van vocht in de kelder. Deze methode kan het repareren van een slecht functionerend afvoersysteem omvatten, of het toevoegen van een afvoersysteem als er geen aanwezig is.

Laten we nu elk van de 3 waterdichtingsmethoden nader bekijken en meer leren.

Binnenlandse Waterdichting

Waterdichtingsmethoden voor binnen zijn meestal de gemakkelijkste en goedkoopste. Deze beginnen meestal met ervoor te zorgen dat eventuele scheuren of gaten in uw kelderwanden, vloeren en rondom ramen en deuren goed zijn afgedicht en waterdicht zijn. Water komt het vaakst in onze kelder via deze scheuren, dus ze goed afdichten is de eerste stap om ervoor te zorgen dat je kelder droog blijft. Speciale afdichtmiddelen kunnen worden gebruikt om eventuele scheuren effectief op te vullen en te voorkomen dat nieuw vocht naar binnen komt. Deze afdichtingsmiddelen zijn meestal vrij effectief en komen vaak met uitgebreide garanties, die hun effectiviteit garanderen.

 

Waterdichting buiten

 

Waterdichting buiten is meestal een veel grotere onderneming dan het eenvoudige afdichtingsproces dat we aan de binnenkant gebruiken. Het is een goed idee om een ​​professional te raadplegen bij het overwegen van externe waterdichtingsmethoden.

Waterdicht maken van buitenaf vereist meestal het uitgraven van de grond rondom de fundering van het huis. Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit een arbeidsintensief proces zijn, waarvoor zwaar gereedschap en machines nodig zijn. Zodra alle grond rond de fundering is verwijderd, kan een waterdicht afdichtmiddel op de buitenmuren worden aangebracht. Dit afdichtmiddel is typisch een polymeerbasis, die de levensduur van het gebouw zou moeten meegaan. Idealiter zou dit uitwendige waterdichtingsproces tijdens de bouw moeten plaatsvinden. Zorg voor goede regenpijpen die water zo ver mogelijk van uw huis afleiden.

 

Drainagesystemen

 

Drainageproblemen zijn vaak de onderliggende oorzaak van vocht in uw kelder. Het hebben van een goede afvoer rond uw huis is essentieel als u uw kelder droog wilt houden. Het doel van deze afvoersystemen is om water weg te leiden van de fundering van uw huis. Er zijn tal van verschillende afvoersystemen beschikbaar om het water rond uw huis te helpen regelen. Zorg ervoor dat uw huis is omgeven door grond die gemakkelijk wegloopt en geen vocht vasthoudt.

waterdicht

Elk huis is anders, dus zorg ervoor dat u grondig onderzoekt hoe de afvoer rond uw huis functioneert. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan het nodig zijn om een ​​pomppomp te installeren om water van binnenuit op te vangen en weg te pompen. Deze binnenafvoersystemen verzamelen water van rond uw fundering en pompen het weg van uw kelder.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top