skip to Main Content
8 Eenvoudige Tips Voor Het Bouwen Van Een Wijnkelder

8 Eenvoudige tips voor het bouwen van een wijnkelder

Zorg ervoor dat je vooruit plant en een aantal basisregels volgt, en je zult snel wijn drinken uit (of in!) De wijnkelder van je dromen.

1. Denk goed na over hoe u uw kelder wilt gebruiken.

De eerste stap is om jezelf af te vragen waarom je een wijnkelder bouwt. Als je kelder alleen voor opslag zal worden gebruikt, kun je je concentreren op onbewerkte houten rekken gemaakt van grenen of goedkoop redwood die voor slechts $ 2 per fles verkopen.
Bepaal vervolgens de stijl en het type stellingmateriaal dat u wilt laten zien – hout, metaal of beide. Overweeg gemeenschappelijke upgrades zoals eilanden, bogen en watervallen om elegantie en persoonlijkheid aan uw kelder toe te voegen.

2. Ken de optimale bewaarcondities voor wijn – en onderhoud deze.

De ideale omstandigheden voor het bewaren en verouderen van wijn zijn 55 tot 60 ° F en 60 tot 70% relatieve vochtigheid. Als u geen ruimte hebt waar deze omstandigheden van nature aanwezig zijn, moet u een gecontroleerde omgeving maken om uw wijn op te slaan.
Wijnkoelers (ook koelunits of koelsystemen genoemd) kunnen deze optimale omstandigheden voor uw wijnverzameling behouden

3. Neem de 3 kritische componenten van een wijnkelder op.

De 3 belangrijkste aspecten van kwaliteitswijnbouw zijn:

• Isolatie
• Damp- of vochtbarrière
• Luchtdichte afdichting

4. Compenseer de invloed van delen van glas (muren, ramen of deuren) op uw wijnkelder.

Glas biedt slechte isolatie in wijnkelders en heeft daarom een ​​lage R-waarde. Zelfs “thermisch dubbel glas” heeft een R-waarde van slechts ongeveer 2 tot 3.
Dit betekent dat u rekening moet houden met de glasoppervlakken wanneer u de thermische belasting van uw wijnkelder berekent.

5. Betonwanden hebben extra isolatie nodig.

Gezien zijn poreuze aard, kan beton niet goed vocht uit de wijnkelder houden.

6. Investeren in de juiste koelunit bespaart u op lange termijn geld.

Er is een directe correlatie tussen prijs en prestaties bij het selecteren van een wijnkoelsysteem.
Door de muur koelsystemen zijn de meest kosteneffectieve en gemakkelijkst te installeren. Ze worden volledig opgeladen en klaar voor gebruik in een zelfgesloten doos verzonden.
Gesplitste koelsystemen zijn zo gebouwd dat sommige componenten zich buiten de wijnkelder bevinden en andere binnen de kelder.
Kanaalkoelsystemen, waarbij de gehele koeleenheid op afstand is geplaatst en koude lucht in de wijnkelder wordt geleid, zijn over het algemeen de duurste wijnkoelsystemen.

wijnkelder bouwen

7.Wijnrekken zijn er in alle soorten en maten. Zoek degene die het beste werkt voor uw behoeften en stijl.

De meest populaire soorten wijnrekken zijn als volgt:

Individuele flesopslag: elke fles wordt gewiegd in zijn eigen cel, enkel of dubbel diep ..

Diamond Bin Storage: Diamond bins zorgen voor bulkopslag met flair. Bakken bieden maximale flexibiliteit, omdat ze geschikt zijn voor elke maat fles.

Kofferopslag: houten en kartonnen kistenrekken houden wijnflessen in hun originele kisten. Sommige opbergdozen worden geleverd met schuifplanken voor gemakkelijke toegang.

Tafelbladen: met afzonderlijke fles- of bakopslag hieronder bieden tafelbladen handige en aantrekkelijke ruimtes voor het openen van flessen en het schenken van wijn.

8. Vergeet niet de opslag voor uw grootformaatflessen te plannen.

Heb je ooit het verschil in grootte opgemerkt tussen Bordeaux / Cabernet en Bourgondië / Pinot-flessen? Het is belangrijk om deze variaties in gedachten te houden wanneer u een opslagmethode kiest.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top